Hortobágyi palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 1 kk só
- 1,5 dl tej
- szódavíz
Töltelékhez:
- 1 liternyi maradék pörkölthús a szafttal együtt (a recept kakaspörköltből készült)
- 1 nagy doboz tejföl
- csipet só
- csipet őrölt bors
- csipet fűszerpaprika
- 1 tk étolaj
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A maradék pörköltből kiszedegetjük a húsokat és (ha csontos) lefejtjük a csontról. Húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk és a húspépet összekeverjük a pörkölt szaftjával, kellemes krémszerű állagot kapunk!
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és bevonjuk zsemlemorzsával.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A húspéppel megkenjük a palacsintákat és a két oldalát behajtva feltekerjük, majd az előkészített tepsiben felsorakoztatjuk.
A tejfölt kikeverjük és rákenjük a feltekert palacsintákra.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint,- vagy csak díszítésképpen egy csipet fűszerpaprikát is szórhatunk rá és a sütőbe téve kb. 25 perc alatt megsütjük!
Tipp:
A tejfölt fel lehet turbózni egy kevés apróra vágott kaporral, bár így önmagában is igen gazdag ízvilágot alkot ez az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »