Hortobágyi palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 1 kk só
- 1,5 dl tej
- szódavíz
Töltelékhez:
- 1 liternyi maradék pörkölthús a szafttal együtt (a recept kakaspörköltből készült)
- 1 nagy doboz tejföl
- csipet só
- csipet őrölt bors
- csipet fűszerpaprika
- 1 tk étolaj
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A maradék pörköltből kiszedegetjük a húsokat és (ha csontos) lefejtjük a csontról. Húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk és a húspépet összekeverjük a pörkölt szaftjával, kellemes krémszerű állagot kapunk!
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és bevonjuk zsemlemorzsával.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A húspéppel megkenjük a palacsintákat és a két oldalát behajtva feltekerjük, majd az előkészített tepsiben felsorakoztatjuk.
A tejfölt kikeverjük és rákenjük a feltekert palacsintákra.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint,- vagy csak díszítésképpen egy csipet fűszerpaprikát is szórhatunk rá és a sütőbe téve kb. 25 perc alatt megsütjük!
Tipp:
A tejfölt fel lehet turbózni egy kevés apróra vágott kaporral, bár így önmagában is igen gazdag ízvilágot alkot ez az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »