Hortobágyi palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Palacsintához:
- 40 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 1 kk só
- 1,5 dl tej
- szódavíz
Töltelékhez:
- 1 liternyi maradék pörkölthús a szafttal együtt (a recept kakaspörköltből készült)
- 1 nagy doboz tejföl
- csipet só
- csipet őrölt bors
- csipet fűszerpaprika
- 1 tk étolaj
- 1 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
A maradék pörköltből kiszedegetjük a húsokat és (ha csontos) lefejtjük a csontról. Húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk és a húspépet összekeverjük a pörkölt szaftjával, kellemes krémszerű állagot kapunk!
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és bevonjuk zsemlemorzsával.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A húspéppel megkenjük a palacsintákat és a két oldalát behajtva feltekerjük, majd az előkészített tepsiben felsorakoztatjuk.
A tejfölt kikeverjük és rákenjük a feltekert palacsintákra.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint,- vagy csak díszítésképpen egy csipet fűszerpaprikát is szórhatunk rá és a sütőbe téve kb. 25 perc alatt megsütjük!
Tipp:
A tejfölt fel lehet turbózni egy kevés apróra vágott kaporral, bár így önmagában is igen gazdag ízvilágot alkot ez az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »