Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi palacsinta recept

Hortobágyi palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Palacsintához:

    • 40 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 1 kk só
    • 1,5 dl tej
    • szódavíz

    Töltelékhez:

    • 1 liternyi maradék pörkölthús a szafttal együtt (a recept kakaspörköltből készült)
    • 1 nagy doboz tejföl
    • csipet só
    • csipet őrölt bors
    • csipet fűszerpaprika
    • 1 tk étolaj
    • 1 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.

    A maradék pörköltből kiszedegetjük a húsokat és (ha csontos) lefejtjük a csontról. Húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk és a húspépet összekeverjük a pörkölt szaftjával, kellemes krémszerű állagot kapunk!

    Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és bevonjuk zsemlemorzsával.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A húspéppel megkenjük a palacsintákat és a két oldalát behajtva feltekerjük, majd az előkészített tepsiben felsorakoztatjuk.

    A tejfölt kikeverjük és rákenjük a feltekert palacsintákra.

    Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint,- vagy csak díszítésképpen egy csipet fűszerpaprikát is szórhatunk rá és a sütőbe téve kb. 25 perc alatt megsütjük!

    Tipp:

    A tejfölt fel lehet turbózni egy kevés apróra vágott kaporral, bár így önmagában is igen gazdag ízvilágot alkot ez az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá