Hortobágyi palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:

Palacsintához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 kk só
  • 1,5 dl tej
  • szódavíz

Töltelékhez:

  • 1 liternyi maradék pörkölthús a szafttal együtt (a recept kakaspörköltből készült)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • csipet fűszerpaprika
  • 1 tk étolaj
  • 1 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A palacsinta alapanyagaiból palacsintatésztát keverünk, amihez a szóda hozzáadásával szabályozzuk a sűrűséget. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.

A maradék pörköltből kiszedegetjük a húsokat és (ha csontos) lefejtjük a csontról. Húsdaráló kisebb lyukú tárcsáján ledaráljuk és a húspépet összekeverjük a pörkölt szaftjával, kellemes krémszerű állagot kapunk!

Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és bevonjuk zsemlemorzsával.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A húspéppel megkenjük a palacsintákat és a két oldalát behajtva feltekerjük, majd az előkészített tepsiben felsorakoztatjuk.

A tejfölt kikeverjük és rákenjük a feltekert palacsintákra.

Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint,- vagy csak díszítésképpen egy csipet fűszerpaprikát is szórhatunk rá és a sütőbe téve kb. 25 perc alatt megsütjük!

Tipp:

A tejfölt fel lehet turbózni egy kevés apróra vágott kaporral, bár így önmagában is igen gazdag ízvilágot alkot ez az étel.