Hortobágyi palacsinta recept

Hozzávalók:
A paprikás csirkéhez:
- 700 g csirkemell darálva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 650 ml víz
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
A habaráshoz:
- 175 ml tejföl
- 50 g búzaliszt
A befejezéshez:
- 8 palacsinta
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom. Ráteszek 1 kávéskanál fűszerpaprikát, a darált húst, az apróra vágott zöldpaprikát a felcikkezett paradicsomot. Sózom, borsozom és kevés őrölt köményt szórok rá. Felöntöm annyi vízzel, hogy jó sok leve legyen. Ez lesz a mártásom alapja. 20 perc alatt készre főzöm.
Közben elkészítem a palacsinta tésztát a szokásos módon, csak cukor nélkül. Kicsit sűrűbb masszát keverek. Teflon palacsintasütőben kisütök kb 6-8 palacsintát / az én sütöm 32 cm-es/.
Ha kész a töltelék, lyukas kanállal kiszedem a levéből. A tejfölben elkeverem a lisztet és kevés tejet. A hús levére öntöm és állandó keverés mellet besűrűsítem.
A palacsintákat egyenként megtöltöm a darált húsos masszával, háromba hajtom és egy tepsibe teszem. Megszórom a tetejét reszelt sajttal és rápirítom sütőben. A mártással tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »