Hortobágyi palacsinta recept
Hozzávalók:
A paprikás csirkéhez:
- 700 g csirkemell darálva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 650 ml víz
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
A habaráshoz:
- 175 ml tejföl
- 50 g búzaliszt
A befejezéshez:
- 8 palacsinta
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom. Ráteszek 1 kávéskanál fűszerpaprikát, a darált húst, az apróra vágott zöldpaprikát a felcikkezett paradicsomot. Sózom, borsozom és kevés őrölt köményt szórok rá. Felöntöm annyi vízzel, hogy jó sok leve legyen. Ez lesz a mártásom alapja. 20 perc alatt készre főzöm.
Közben elkészítem a palacsinta tésztát a szokásos módon, csak cukor nélkül. Kicsit sűrűbb masszát keverek. Teflon palacsintasütőben kisütök kb 6-8 palacsintát / az én sütöm 32 cm-es/.
Ha kész a töltelék, lyukas kanállal kiszedem a levéből. A tejfölben elkeverem a lisztet és kevés tejet. A hús levére öntöm és állandó keverés mellet besűrűsítem.
A palacsintákat egyenként megtöltöm a darált húsos masszával, háromba hajtom és egy tepsibe teszem. Megszórom a tetejét reszelt sajttal és rápirítom sütőben. A mártással tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »



