Hortobágyi húsos palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 400 g borjú hús
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk enyhén csípős pirospaprika
- só
- 1 dl tejföl
A palacsintához:
- 3 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 150 g finomliszt
- 2 ek olaj
- 8 szál metélőhagyma (snidling)
Elkészítése:
A borjúhúst megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, fokhagymával ízesítjük, és visszatesszük a tűzhelyre főni. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst félretesszük.
Közben a palacsintákhoz a lisztbe keverjük a tojást, kevés olajat, a sót, a borsot és a tejet. Simára keverjük egy habverő segítségével, és fél órát pihentetjük.
Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal, és 8 vastagabb, személyenként 2 palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, és meleg helyre tesszük.
A húst apróra összevágjuk, vagy megdaráljuk. Az átszűrt levében elkeverünk 1 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy krémes masszát kapjunk.
Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összekötjük metélőhagymával. Így kapjuk meg a batyu formát. Formás tálra sorakoztatjuk.
A maradék tejfölös-paprikás mártást a palacsinta köré öntjük.
A hortobágyi húsos palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 6 g