Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Palacsintához:

    • 30 dkg liszt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 2 dl tej
    • 3 dl szódavíz
    • olaj a sütéshez

    Pörkölthöz:

    • 50 dkg darált pulyka
    • fél fej apróra vágott vöröshagyma
    • bors
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 kis gerezd fokhagyma
    • 1-1 paprika és paradicsom
    • 3 dl húsleves alaplé

    Sűrítéshez:

    • 1 tk liszt
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverem és állni hagyom úgy 15 percet, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon, kissé “vaskosabb” palacsintákat sütök. A kisült tésztákat letakarva melegen tartom.

    Fél fejnyi apróra vágott, megpirított vöröshagymára téve a húst, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam. Egy kis gerezd fokhagymát préseltem bele és egy egész feldarabolt paradicsommal, paprikával ízesítettem. Kb 3 dl laplével felöntöttem,hogy bőven maradjon szaft a mártásnak :)

    A puhára párolt darált húst szűrőkanál segítségével a palacsintákra halmoztam kis adagokban és feltekertem szépen sorjában (nekem 12 db termetes tekercs lett ebből a mennyiségből).

    A lábasban megmaradt szaftot teáskanálnyi liszttel sűrítettem és 2 dl tejfölt kevertem hozzá. Ezzel a szósszal locsoltam és tálaltam húsos palacsinta roládokat.

    Tipp:

    Vigyázzunk csak azonnali fogyasztásnál locsoljuk meg,mert a palacsinták tésztája igen hamar felszívják a szaftot! Pluszban tejfölt kínáltam hozzá :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá