Hortobágyi húsos palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 dl tej
- 3 dl szódavíz
- olaj a sütéshez
Pörkölthöz:
- 50 dkg darált pulyka
- fél fej apróra vágott vöröshagyma
- só
- bors
- 2 tk pirospaprika
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1-1 paprika és paradicsom
- 3 dl húsleves alaplé
Sűrítéshez:
- 1 tk liszt
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverem és állni hagyom úgy 15 percet, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon, kissé “vaskosabb” palacsintákat sütök. A kisült tésztákat letakarva melegen tartom.
Fél fejnyi apróra vágott, megpirított vöröshagymára téve a húst, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam. Egy kis gerezd fokhagymát préseltem bele és egy egész feldarabolt paradicsommal, paprikával ízesítettem. Kb 3 dl laplével felöntöttem,hogy bőven maradjon szaft a mártásnak :)
A puhára párolt darált húst szűrőkanál segítségével a palacsintákra halmoztam kis adagokban és feltekertem szépen sorjában (nekem 12 db termetes tekercs lett ebből a mennyiségből).
A lábasban megmaradt szaftot teáskanálnyi liszttel sűrítettem és 2 dl tejfölt kevertem hozzá. Ezzel a szósszal locsoltam és tálaltam húsos palacsinta roládokat.
Tipp:
Vigyázzunk csak azonnali fogyasztásnál locsoljuk meg,mert a palacsinták tésztája igen hamar felszívják a szaftot! Pluszban tejfölt kínáltam hozzá :)