Hortobágyi húsos palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
Palacsintához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • olaj a sütéshez

Pörkölthöz:

  • 50 dkg darált pulyka
  • fél fej apróra vágott vöröshagyma
  • bors
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1-1 paprika és paradicsom
  • 3 dl húsleves alaplé

Sűrítéshez:

  • 1 tk liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverem és állni hagyom úgy 15 percet, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon, kissé “vaskosabb” palacsintákat sütök. A kisült tésztákat letakarva melegen tartom.

Fél fejnyi apróra vágott, megpirított vöröshagymára téve a húst, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam. Egy kis gerezd fokhagymát préseltem bele és egy egész feldarabolt paradicsommal, paprikával ízesítettem. Kb 3 dl laplével felöntöttem,hogy bőven maradjon szaft a mártásnak :)

A puhára párolt darált húst szűrőkanál segítségével a palacsintákra halmoztam kis adagokban és feltekertem szépen sorjában (nekem 12 db termetes tekercs lett ebből a mennyiségből).

A lábasban megmaradt szaftot teáskanálnyi liszttel sűrítettem és 2 dl tejfölt kevertem hozzá. Ezzel a szósszal locsoltam és tálaltam húsos palacsinta roládokat.

Tipp:

Vigyázzunk csak azonnali fogyasztásnál locsoljuk meg,mert a palacsinták tésztája igen hamar felszívják a szaftot! Pluszban tejfölt kínáltam hozzá :)