Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös palacsintalepény recept

Gyümölcsös palacsintalepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 50 g porcukor
    • 50 g vaj (lágy)
    • 50 g finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • 1 ek vaj (a sütéshez)
    • 600 g gyümölcs (amit szeretünk)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény, majd 25 g porcukorral tömör habbá verjük.

    A vajat habosra keverjük a maradék 25 g porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, végül a tojáshabot is hozzákeverjük.

    Teflonserpenyőben felolvasztunk 0,5 kk vajat, belesimítjuk a massza 1/4 részét és mérsékelt tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, a teteje viszont lágy és rezgős marad.

    Tányérra csúsztatjuk, és melegen tartjuk. A masszából további 3 palacsintát sütünk úgy, hogy előtte mindig felforrósítunk 0,5 kk vajat.

    Tálaláskor megrakjuk az apróra vágott gyümölcsökkel, félbehajtjuk és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá