Gyümölcsös palacsintalepény recept
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- 50 g porcukor
- 50 g vaj (lágy)
- 50 g finomliszt
- 2,5 dl tej
- 1 ek vaj (a sütéshez)
- 600 g gyümölcs (amit szeretünk)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény, majd 25 g porcukorral tömör habbá verjük.
A vajat habosra keverjük a maradék 25 g porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, végül a tojáshabot is hozzákeverjük.
Teflonserpenyőben felolvasztunk 0,5 kk vajat, belesimítjuk a massza 1/4 részét és mérsékelt tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, a teteje viszont lágy és rezgős marad.
Tányérra csúsztatjuk, és melegen tartjuk. A masszából további 3 palacsintát sütünk úgy, hogy előtte mindig felforrósítunk 0,5 kk vajat.
Tálaláskor megrakjuk az apróra vágott gyümölcsökkel, félbehajtjuk és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


