Gyümölcsös palacsintalepény recept
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- 50 g porcukor
- 50 g vaj (lágy)
- 50 g finomliszt
- 2,5 dl tej
- 1 ek vaj (a sütéshez)
- 600 g gyümölcs (amit szeretünk)
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény, majd 25 g porcukorral tömör habbá verjük.
A vajat habosra keverjük a maradék 25 g porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, végül a tojáshabot is hozzákeverjük.
Teflonserpenyőben felolvasztunk 0,5 kk vajat, belesimítjuk a massza 1/4 részét és mérsékelt tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, a teteje viszont lágy és rezgős marad.
Tányérra csúsztatjuk, és melegen tartjuk. A masszából további 3 palacsintát sütünk úgy, hogy előtte mindig felforrósítunk 0,5 kk vajat.
Tálaláskor megrakjuk az apróra vágott gyümölcsökkel, félbehajtjuk és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


