Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény, majd 25 g porcukorral tömör habbá verjük.
A vajat habosra keverjük a maradék 25 g porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, végül a tojáshabot is hozzákeverjük.
Teflonserpenyőben felolvasztunk 0,5 kk vajat, belesimítjuk a massza 1/4 részét és mérsékelt tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, a teteje viszont lágy és rezgős marad.
Tányérra csúsztatjuk, és melegen tartjuk. A masszából további 3 palacsintát sütünk úgy, hogy előtte mindig felforrósítunk 0,5 kk vajat.
Tálaláskor megrakjuk az apróra vágott gyümölcsökkel, félbehajtjuk és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.