Gyümölcsös palacsintalepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 1 csipet só
  • 50 g porcukor
  • 50 g vaj (lágy)
  • 50 g finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek vaj (a sütéshez)
  • 600 g gyümölcs (amit szeretünk)

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a sóval kemény, majd 25 g porcukorral tömör habbá verjük.

A vajat habosra keverjük a maradék 25 g porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat. Apránként hozzáadjuk a lisztet és a tejet is, végül a tojáshabot is hozzákeverjük.

Teflonserpenyőben felolvasztunk 0,5 kk vajat, belesimítjuk a massza 1/4 részét és mérsékelt tűzön addig sütjük, amíg az alja kissé megpirul, a teteje viszont lágy és rezgős marad.

Tányérra csúsztatjuk, és melegen tartjuk. A masszából további 3 palacsintát sütünk úgy, hogy előtte mindig felforrósítunk 0,5 kk vajat.

Tálaláskor megrakjuk az apróra vágott gyümölcsökkel, félbehajtjuk és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.