Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta (10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):
- 200 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 3 dl tej
- 1,5 dl szóda vagy víz
- 2 ek étolaj
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 2 ek cukor
- kevés rum
- (esetleg mazsola, bár ez nálam szóba sem jöhet, de ha már egyszer Te szeretnél beletenni, akkor áztasd rumba)
- 20 dkg darált dió
Dekoráció:
- csokiöntet
- kevés durvára darabolt dió száraz serpenyőben megpirítva
Elkészítése:
A tojásokat robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük, majd beleöntjük a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót, vaníliás cukrokat. Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.
Állás után belerakjuk az olajat és a szódát lassan öntve higítjuk a tésztát. Jól átkeverjük, majd a forró palacsintasütőben vagy seprenyőben kisütjük.
A habtejszínt felmelegítjük benne a cukorral. Teljesen olvadjon fel. Én beleloccsintottam a rumot, majd belekevertem a darált diót. Ezzel megkenjük a palacsintákat és négybe hajtjuk. Tartsuk fogyasztásig melegen.
A csokit olvasszuk meg, majd locsoljuk le a palacsintákat és szórjuk meg a pirított dió darabokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

