Gundel palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 14 darabhoz:
A palacsinta tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál cukor
- egy csipet só
- 4 dl tej
- 1dl szódavíz
A diótöltelékhez :
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 ek. mazsola
- fél citrom reszelt héja
- 1 evőkanál rum
A csokoládéöntethez :
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 ek kakaópor
- 3 d tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dkg liszt
- 1 evőkanál rum
A tálaláshoz :
- porcukor
Elkészítése:
Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, majd egy fél óráig pihenni hagyjuk. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 palacsintát sütünk.
A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás! Végül rummal ízesítjük.
Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást.
Fel is tekerhetjük,ki ahogyan kedveli.
Forró csokoládéöntettel és porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


