Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta recept

Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8-10 db sós palacsinta
    • 20 dkg gomba
    • 15-20 dkg kolbász
    • 1 fej hagyma
    • 1 kápia paprika
    • 1 doboz tejföl
    • 15-20 dkg sajt (bármilyen jó, akár többféle is lehet)
    • kevés főzőtejszín
    • só, bors
    • olaj

    A palacsintához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 1 dl szódavíz vagy víz
    • késhegynyi só
    • 1 tk olaj
    • sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A palacsintatészta:

    A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük.

    Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez segít, hogy ne ragadjon le, és ne kelljen minden palacsinta előtt olajozni a serpenyőt.

    Végül felforrósítjuk a serpenyőt, kevés olajat öntünk bele úgy, hogy egyenletesen szétterüljön a serpenyőben, majd 1 merőkanálnyi tésztát öntünk bele, amivel ugyanígy járunk el. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Az első oldalt hosszabb, a másik oldalt kicsit rövidebb ideig sütjük.

    A töltelék:

    Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott kolbászt, paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól átpirítjuk.Óvatosan bánjuk a sóval, mert a sajtok és a kolbász is sós!

    A kockára vágott sajtokat hozzáadjuk, kevés tejszínnel felöntjük, és épp csak összerotyogtatjuk. Kb. a sajtok felét használjuk fel.

    A kapott mártással megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, lerakosgatjuk egy kikent tepsibe, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és piros-ropogósra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá