Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta recept
Hozzávalók:
- 8-10 db sós palacsinta
- 20 dkg gomba
- 15-20 dkg kolbász
- 1 fej hagyma
- 1 kápia paprika
- 1 doboz tejföl
- 15-20 dkg sajt (bármilyen jó, akár többféle is lehet)
- kevés főzőtejszín
- só, bors
- olaj
A palacsintához:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl szódavíz vagy víz
- késhegynyi só
- 1 tk olaj
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A palacsintatészta:
A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük.
Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez segít, hogy ne ragadjon le, és ne kelljen minden palacsinta előtt olajozni a serpenyőt.
Végül felforrósítjuk a serpenyőt, kevés olajat öntünk bele úgy, hogy egyenletesen szétterüljön a serpenyőben, majd 1 merőkanálnyi tésztát öntünk bele, amivel ugyanígy járunk el. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Az első oldalt hosszabb, a másik oldalt kicsit rövidebb ideig sütjük.
A töltelék:
Az apróra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a vékony szeletekre vágott gombát, azt is lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott kolbászt, paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól átpirítjuk.Óvatosan bánjuk a sóval, mert a sajtok és a kolbász is sós!
A kockára vágott sajtokat hozzáadjuk, kevés tejszínnel felöntjük, és épp csak összerotyogtatjuk. Kb. a sajtok felét használjuk fel.
A kapott mártással megtöltjük a palacsintákat, összehajtogatjuk, lerakosgatjuk egy kikent tepsibe, ráöntjük a tejfölt, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és piros-ropogósra sütjük.