Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gofri recept

Gofri
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • fél teáskanál szódabikarbóna
    • 20 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • fél csipet só
    • olaj

    Elkészítés:

    A lisztet keverjük el a sütőporral és a szódabikarbónával.

    A tojást válasszuk szét, és a sárgáját keverjük ki a vajjal, a cukorral, és a vaníliás cukorral.

    Ha egy homogén masszát kaptunk, akkor ehhez mehet a sütőporos-szódabikarbónás liszt is.

    Ezt követően a tojásfehérjét fél csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a gofri masszához.

    Ha a massza nagyon sűrű lenne, akkor egy pici tejjel hígítsuk. A sűrűséget nagyon nehéz meghatározni, a palacsinta tésztánál sűrűbb massza kell.

    Ha kész a gofri massza, akkor egy felmelegített gofri sütőben süssük ki. Ehhez mindig olajozzuk be vékonyan a gofri sütőt, és csak annyi gofri masszát öntsünk bele, hogyha lecsukjuk, akkor ne folyjék ki.

    A gofrik 2-3 perc alatt megsülnek.

    A kedvenc gofri ízesítésem a baracklekváros-tejszínes, de nagyon finom a juharszirupos-vaníliafagyis is.

    De ehetjük a gofrit porcukorral, édes mogyorókrémmel, mézzel és még ki tudja hány féle ízesítéssel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá