Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gazdag palacsinta recept

Gazdag palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók a palacsintatésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej vagy szódavíz
    • őrölt bors

    A töltelékhez:

    • gomba

    Besamelmártáshoz:

    • 7 dkg liszt
    • 5 dl tej
    • 1 dkg só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tejföl
    • 10 dkg margarin

    A palacsinták tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt:

    Elkészítése:

    A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük és a palacsintákat kisütjük.

    A besamel készítése:

    A margarint egy kis lábasban felolvasztjuk, a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejjel felengedjük és felfőzzük.

    Amikor egy kicsit hűl, 1 db tojással és a tejföllel simára keverjük.

    A gombát olajon megpároljuk és besamel 2/3 részébe keverjük.

    A palacsintákat megtöltjük, kivajazott tepsibe tesszük,minden palacsinta tetejét lekenjük a besamel maradékkal,reszelt sajttal megszórjuk és 15 percig a sütőben sütjük.

    Megjegyzés:

    Nekem volz a fagyasztóban gombapörkölt lefagyasztva, azt olvasztottam ki.

    A levét lecsepegtettem és ezt tettem a besamelmártásba.

    Gazdagíthatjuk a tölteléket főtt, apróra vágott sonkával vagy gépsonkával is.

    Nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá