Gazdag palacsinta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók a palacsintatésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej vagy szódavíz
  • őrölt bors

A töltelékhez:

  • gomba

Besamelmártáshoz:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 dkg só
  • 1 db tojás
  • 3 ek tejföl
  • 10 dkg margarin

A palacsinták tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt:

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük és a palacsintákat kisütjük.

A besamel készítése:

A margarint egy kis lábasban felolvasztjuk, a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejjel felengedjük és felfőzzük.

Amikor egy kicsit hűl, 1 db tojással és a tejföllel simára keverjük.

A gombát olajon megpároljuk és besamel 2/3 részébe keverjük.

A palacsintákat megtöltjük, kivajazott tepsibe tesszük,minden palacsinta tetejét lekenjük a besamel maradékkal,reszelt sajttal megszórjuk és 15 percig a sütőben sütjük.

Megjegyzés:

Nekem volz a fagyasztóban gombapörkölt lefagyasztva, azt olvasztottam ki.

A levét lecsepegtettem és ezt tettem a besamelmártásba.

Gazdagíthatjuk a tölteléket főtt, apróra vágott sonkával vagy gépsonkával is.

Nagyon finom.