Fűszeres palacsinta tekercsek recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta (10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):
- 200 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, bors, pirospaprika ízlés szerint
- 3 dl tej
- 1,5 dl szóda vagy víz
- 2 ek étolaj
Töltelék:
- 1 kisebb cukkini jól megmosva, uborkagyalun legyalulva vékony szeletekre
- 30 dkg darálthús
- 1 fej vöröshagyma felvágva
- kevés olívaolaj
- 1 marék zöldborsó
- paradicsompüré és kevés víz
- 1 sült paprika pépesítve (elmaradhat)
- pirospaprika, só, bors, fűszerek ízlés szerint
- 1 nagy pohár tejföl (375 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajt
- feta morzsolva (elmaradhat)
Elkészítése:
A tojásokat jó habosra verem a robotgéppel pár perc alatt, majd beleöntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót és a többi fűszert.
Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj. Állás után belerakom az olajat és a szódát lassan öntve higítom a tésztát. Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy seprenyőben kisütöm.
Ha dupla adagot szeretnél csinálni a tojáson kívül mindent duplázz és ha a tejből mondjuk csak 5 dl-t teszel bele 6 helyett, az sem baj.
Az olajon a hagymát megdinszteljük, majd mintha bolognai szószt készítenénk, elkészítjük a darált húst. A pirospaprikás hagymán fehéredésig kevergetjük a darált húst, majd fűszerezzük és felöntjük paradicsompürével és kevéske vízzel. Itt én beledobtam egy passzírozott sült paprikát is az íze miatt. Annyit öntsünk rá, hogy ne legyen túl szaftos, de a körülbelüli 20 perc rotyogás alatt se főjön el teljesen a szaftja. A vége felé beledobjuk a zöldborsót (nekem fagyasztott volt).
A palacsinta középre fedésben tegyünk 3-4 karika cukkinit. Rá a húsos ragut, majd csavarjuk be a palacsintába és fektessük egy kiolajozott tepsibe. A tepsim mérete 19*33 cm.
A tetejére tejfölben elkevertem a felaprított fokhagymát. Befedtem vele a palacsintákat, majd megszórtam a reszelt, morzsolt sajtokkal. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20-25 percig, majd grilleztem, hogy megpiruljon a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

