Hozzávalók:
Palacsinta (10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):
Töltelék:
Elkészítése:
A tojásokat jó habosra verem a robotgéppel pár perc alatt, majd beleöntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót és a többi fűszert.
Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj. Állás után belerakom az olajat és a szódát lassan öntve higítom a tésztát. Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy seprenyőben kisütöm.
Ha dupla adagot szeretnél csinálni a tojáson kívül mindent duplázz és ha a tejből mondjuk csak 5 dl-t teszel bele 6 helyett, az sem baj.
Az olajon a hagymát megdinszteljük, majd mintha bolognai szószt készítenénk, elkészítjük a darált húst. A pirospaprikás hagymán fehéredésig kevergetjük a darált húst, majd fűszerezzük és felöntjük paradicsompürével és kevéske vízzel. Itt én beledobtam egy passzírozott sült paprikát is az íze miatt. Annyit öntsünk rá, hogy ne legyen túl szaftos, de a körülbelüli 20 perc rotyogás alatt se főjön el teljesen a szaftja. A vége felé beledobjuk a zöldborsót (nekem fagyasztott volt).
A palacsinta középre fedésben tegyünk 3-4 karika cukkinit. Rá a húsos ragut, majd csavarjuk be a palacsintába és fektessük egy kiolajozott tepsibe. A tepsim mérete 19*33 cm.
A tetejére tejfölben elkevertem a felaprított fokhagymát. Befedtem vele a palacsintákat, majd megszórtam a reszelt, morzsolt sajtokkal. 200 fokra előmelegített sütőben sütöttem 20-25 percig, majd grilleztem, hogy megpiruljon a sajt.