Erdélyi rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb. 16 db palacsinta
Töltelék:
- 1/2 kg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + a fehérje felvert habja - 1 cs. vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- mazsola szintén ízlés szerint
Krém a tetejére:
- 2 kis doboz tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A már előzőleg kisütött palacsintákhoz kikeverjük a töltelék összekevert hozzávalóit, mely krémbe a végén óvatosan forgatjuk bele a felvert tojás fehérjét.
Megtöltjük vele a palacsintákat, majd megfelezzük őket és egymást fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk. A krémet is összeállítjuk az alapanyagokból, majd a palacsintákra öntjük.
Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.
Tipp:
További öntetek ill. sodó még kínálható hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


