Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi rakott palacsinta recept

Erdélyi rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb. 16 db palacsinta

    Töltelék:

    • 1/2 kg túró
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + a fehérje felvert habja
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • cukor ízlés szerint
    • mazsola szintén ízlés szerint

    Krém a tetejére:

    • 2 kis doboz tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • cukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    A már előzőleg kisütött palacsintákhoz kikeverjük a töltelék összekevert hozzávalóit, mely krémbe a végén óvatosan forgatjuk bele a felvert tojás fehérjét.

    Megtöltjük vele a palacsintákat, majd megfelezzük őket és egymást fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk. A krémet is összeállítjuk az alapanyagokból, majd a palacsintákra öntjük.

    Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.

    Tipp:

    További öntetek ill. sodó még kínálható hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá