Erdélyi rakott palacsinta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- kb. 16 db palacsinta
Töltelék:
- 1/2 kg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + a fehérje felvert habja
- 1 cs. vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- mazsola szintén ízlés szerint
Krém a tetejére:
- 2 kis doboz tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A már előzőleg kisütött palacsintákhoz kikeverjük a töltelék összekevert hozzávalóit, mely krémbe a végén óvatosan forgatjuk bele a felvert tojás fehérjét.
Megtöltjük vele a palacsintákat, majd megfelezzük őket és egymást fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk. A krémet is összeállítjuk az alapanyagokból, majd a palacsintákra öntjük.
Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.
Tipp:
További öntetek ill. sodó még kínálható hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.