Erdélyi rakott palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb. 16 db palacsinta
Töltelék:
- 1/2 kg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + a fehérje felvert habja
- 1 cs. vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- mazsola szintén ízlés szerint
Krém a tetejére:
- 2 kis doboz tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A már előzőleg kisütött palacsintákhoz kikeverjük a töltelék összekevert hozzávalóit, mely krémbe a végén óvatosan forgatjuk bele a felvert tojás fehérjét.
Megtöltjük vele a palacsintákat, majd megfelezzük őket és egymást fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk. A krémet is összeállítjuk az alapanyagokból, majd a palacsintákra öntjük.
Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.
Tipp:
További öntetek ill. sodó még kínálható hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »