Erdélyi rakott palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb. 16 db palacsinta

Töltelék:

  • 1/2 kg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás sárgája + a fehérje felvert habja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • mazsola szintén ízlés szerint

Krém a tetejére:

  • 2 kis doboz tejföl
  • 2 tojássárgája
  • cukor ízlés szerint

Elkészítése:

A már előzőleg kisütött palacsintákhoz kikeverjük a töltelék összekevert hozzávalóit, mely krémbe a végén óvatosan forgatjuk bele a felvert tojás fehérjét.

Megtöltjük vele a palacsintákat, majd megfelezzük őket és egymást fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk. A krémet is összeállítjuk az alapanyagokból, majd a palacsintákra öntjük.

Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.

Tipp:

További öntetek ill. sodó még kínálható hozzá.