Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes habpalacsinta torta recept

Emeletes habpalacsinta torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek kristálycukor
    • 3 dkg margarin
    • 17 dkg liszt
    • 6 dl tej
    • olaj a sütéshez
    • gyümölcslekvár
    • kakaópor
    • őrölt fahéj
    • mazsola

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk.
    Egy másik tálba a tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a lisztet, a tejet robotgéppel elkeverjük, majd a felvert habot is körkörös mozdulatokkal belekeverjük egy fakanállal óvatosan, hogy ne nagyon törődjön.

    Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd mint a palacsintát, elkezdjük sütni. Ennek a habpalacsintának csak az egyik oldalát sütjük kb 5 percig, ezért megfordítani nem kell, majd a habpalacsintánk méreténél nagyobb tányérra vagy lapos tálra szedjük ki a lapáttal.

    Mikor az első habpalacsintát kiszedtük, meghintjük fahéjas, cukros kakaóporral, majd a következő habpalacsintát rárakjuk, erre ízlés szerinti gyümölcslekvár kerül, következő után mazsola, majd újra fahéjas, cukros kakaópor, és így tovább egészen addig, amíg az összes habpalacsinta ki nem sül.

    Az emeletes habpalacsinta torta tetejét megszórhatjuk kakaóporral, vagy gyümölcslekvárral, de csokimáz is kerülhet rá.

    Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük, és egy óra után, mint a tortát, úgy szeleteljük. Nagyon ízletes, finom édesség, mindig nagy sikert arat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá