Édes cukkinis palacsinta recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 csapott ek cukor
- 0,5 kk só
- 12 jó púpos ek liszt
- 4,8 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 bébi cukkini (kb. 20 dkg)
Elkészítése:
Először a megmosott cukkinit sajtreszelőn lereszeljük. Meghámozni nem szükséges, nagyobb magok sincsenek még benne.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd simára keverjük a cukrokkal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.
Végül beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, amivel szintén elkeverjük.
Egy palacsintasütő serpenyőt felforrósítunk, vékonyan kikenjük olajjal, majd egy kis adag masszát beletéve közepestől mérsékeltebb lángon a palacsintákat egyenként kisütjük.
Tipp:
Végre elkészült az idei szezon első, saját cukkini termésből készített finomsága, ami nem más, mint egy édesség. Cukkinis palacsinta, mégpedig édesen. Nem tettem mást, csak az általam mindig is használt alap receptet követve, egy cukkinit belereszelve sütöttem egy adag palacsintát. A megszokott serpenyőtől egy kicsivel kisebbet használva, 11 nem túl vékony, de nem is vastag darab lett. Egy sem szakadt el vagy ragadt le. Ki mogyorókrémmel, ki házi sárgabarack lekvárral kérte.