Édes cukkinis palacsinta recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 csapott ek cukor
- 0,5 kk só
- 12 jó púpos ek liszt
- 4,8 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 bébi cukkini (kb. 20 dkg)
Elkészítése:
Először a megmosott cukkinit sajtreszelőn lereszeljük. Meghámozni nem szükséges, nagyobb magok sincsenek még benne.
A tojásokat egy tálba ütjük, majd simára keverjük a cukrokkal és a sóval. Hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentes masszává keverjük.
Végül beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, amivel szintén elkeverjük.
Egy palacsintasütő serpenyőt felforrósítunk, vékonyan kikenjük olajjal, majd egy kis adag masszát beletéve közepestől mérsékeltebb lángon a palacsintákat egyenként kisütjük.
Tipp:
Végre elkészült az idei szezon első, saját cukkini termésből készített finomsága, ami nem más, mint egy édesség. Cukkinis palacsinta, mégpedig édesen. Nem tettem mást, csak az általam mindig is használt alap receptet követve, egy cukkinit belereszelve sütöttem egy adag palacsintát. A megszokott serpenyőtől egy kicsivel kisebbet használva, 11 nem túl vékony, de nem is vastag darab lett. Egy sem szakadt el vagy ragadt le. Ki mogyorókrémmel, ki házi sárgabarack lekvárral kérte.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »