Dupla almás extra palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
24 db (nagy) palacsintához:
- 55 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 3 db közepes jonagold alma
- 2 dl tej
- 4 ek porcukor
- 1 kk só
- szódavíz
Töltelékhez:
- 4 db közepes jonagold alma
- 4 cs vanília ízű pudingpor
- 1,7 l tej
- 15 dkg kristálycukor
Tetejére:
- 3 ek porcukor és
- 1 tk őrölt fahéj keveréke
Elkészítése:
A palacsintatésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Mielőtt barnulni kezdene, hozzáadjuk a többi alapanyagot és kevés szódavíz adagolásával közepesen sűrű, csomómentes palacsinta tésztát készítünk.
Félretesszük a masszát, állni hagyjuk egy kevés ideig, ezalatt elkészítjük az almás-vaníliás tölteléket, mert annak majd egy kis ideig hűlnie kell.
A 4 db almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk 8 darabba vágjuk és minden almagerezdet kb. 1/2 cm-es szeletekre darabolunk.
Felöntjük 1,5 l tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és feltesszük forrni. amíg melegszik az almás tej, a 4 cs vanília pudingot csomómentesre kikeverjük a maradék 2 dl hideg tejjel.
Forrás után 1 percig főzzük az almákat, majd besűrítjük a pudinggal, jól elkeverjük és félretesszük.
Ezek után a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. (én wokban szoktam készíteni)
Miközben sütögetünk, időnként megkevergetjük a krémet, így hamarabb hűl és nem lesz nagyon vastag bőrösödés a tetején..
A feltekerést úgy végezzük, hogy miután egy jó nagy kanál masszával megkentük a palacsintát, a két oldalát behajtjuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Hűtőszekrénybe téve kb. 1 órára hagyjuk, hogy a puding lehűljön és megkössön.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »