Dupla almás extra palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
24 db (nagy) palacsintához:
- 55 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 3 db közepes jonagold alma
- 2 dl tej
- 4 ek porcukor
- 1 kk só
- szódavíz
Töltelékhez:
- 4 db közepes jonagold alma
- 4 cs vanília ízű pudingpor
- 1,7 l tej
- 15 dkg kristálycukor
Tetejére:
- 3 ek porcukor és
- 1 tk őrölt fahéj keveréke
Elkészítése:
A palacsintatésztához az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Mielőtt barnulni kezdene, hozzáadjuk a többi alapanyagot és kevés szódavíz adagolásával közepesen sűrű, csomómentes palacsinta tésztát készítünk.
Félretesszük a masszát, állni hagyjuk egy kevés ideig, ezalatt elkészítjük az almás-vaníliás tölteléket, mert annak majd egy kis ideig hűlnie kell.
A 4 db almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk 8 darabba vágjuk és minden almagerezdet kb. 1/2 cm-es szeletekre darabolunk.
Felöntjük 1,5 l tejjel, hozzáadjuk a kristálycukrot és feltesszük forrni. amíg melegszik az almás tej, a 4 cs vanília pudingot csomómentesre kikeverjük a maradék 2 dl hideg tejjel.
Forrás után 1 percig főzzük az almákat, majd besűrítjük a pudinggal, jól elkeverjük és félretesszük.
Ezek után a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. (én wokban szoktam készíteni)
Miközben sütögetünk, időnként megkevergetjük a krémet, így hamarabb hűl és nem lesz nagyon vastag bőrösödés a tetején..
A feltekerést úgy végezzük, hogy miután egy jó nagy kanál masszával megkentük a palacsintát, a két oldalát behajtjuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Hűtőszekrénybe téve kb. 1 órára hagyjuk, hogy a puding lehűljön és megkössön.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »