Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós palacsintametélt citromos öntettel recept

Diós palacsintametélt citromos öntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Palacsinta:

    • 40 dkg liszt
    • 6 dl tej
    • 4 dl szódavíz
    • 3-4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 15 dkg darált dió
    • 1 ek porcukor

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 1 ek porcukor
    • 2 ek baracklekvár

    Citromos öntet:

    • 1/2 l tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 cs. vanilás főzös pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 1-2 citrom leve /ízlés szerint/

    Elkészítése:

    A palacsintákat a megadott hozzávalókkal kikeverjük és megsütjük./Nekem 18 db közepes vastag palacsinta lett/ A palacsintákat megtöltjük a diós cukros keverékkel, de tegyünk félre belőle belőle kb 1 maroknyit. A feltekert palacsintákat, mint a széles metéltet felszeleteljük, és vajjal kikent sütőtálba tesszük. Tetejére szórjuk az 1 marék tölteléket amit félretettünk.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük, közben beleszórjuk a porcukrot. Ha már kemény lett, belekeverjük habverővel a baracklekvárt.

    Ezt a sütőtálban lévő diós palacsintákra kenjük. Hideg sütőbe tesszük és 190 fokon kb 15 perig, / míg a hab meg nem pirul / sütjük. Végül elkészítjük a citromos öntetet.

    A pudingport a tojássárgájával a cukorral és kevés tejjel kikeverjük csomómentesre, és a forrásban lévő maradék tejhez öntjük. Egyet forralunk rajta. Végül 1 citrom levét kinyomjuk és a pudingos öntetbe keverjük.

    Tálalásnál a tányérra szedett palacsintákat leöntjük a citromos öntettel és így kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá