Diós palacsintametélt citromos öntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós palacsintametélt citromos öntettel

Hozzávalók:
Palacsinta:

  • 40 dkg liszt
  • 6 dl tej
  • 4 dl szódavíz
  • 3-4 tojás

Töltelék:

  • 15 dkg darált dió
  • 1 ek porcukor

Tetejére:

  • 4 tojás fehérje
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek baracklekvár

Citromos öntet:

  • 1/2 l tej
  • 4 tojássárgája
  • 1/2 cs. vanilás főzös pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 1-2 citrom leve /ízlés szerint/

Elkészítése:

A palacsintákat a megadott hozzávalókkal kikeverjük és megsütjük./Nekem 18 db közepes vastag palacsinta lett/ A palacsintákat megtöltjük a diós cukros keverékkel, de tegyünk félre belőle belőle kb 1 maroknyit. A feltekert palacsintákat, mint a széles metéltet felszeleteljük, és vajjal kikent sütőtálba tesszük. Tetejére szórjuk az 1 marék tölteléket amit félretettünk.

A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük, közben beleszórjuk a porcukrot. Ha már kemény lett, belekeverjük habverővel a baracklekvárt.

Ezt a sütőtálban lévő diós palacsintákra kenjük. Hideg sütőbe tesszük és 190 fokon kb 15 perig, / míg a hab meg nem pirul / sütjük. Végül elkészítjük a citromos öntetet.

A pudingport a tojássárgájával a cukorral és kevés tejjel kikeverjük csomómentesre, és a forrásban lévő maradék tejhez öntjük. Egyet forralunk rajta. Végül 1 citrom levét kinyomjuk és a pudingos öntetbe keverjük.

Tálalásnál a tányérra szedett palacsintákat leöntjük a citromos öntettel és így kínáljuk.