Diómártásos-vaníliás palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kávéskanál só
- 5 dl szódavíz
- 3 dl tej
- 40 dkg liszt
Krém:
- 8 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- ízlés szerint darabolt gyümölcs
- 5 ek cukor
Mártás:
- 1 ek vaj
- 15 dkg dió
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egyesével kisütjük.
6 dl tejet felforralunk a cukorral, a maradék tejben elkeverjük a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pudingos tejet és beletesszük a feldarabolt gyümölcsöt (barack). Amikor a puding kihűlt megtöltjük vele a palacsintákat és feltekerjük.
A diómártáshoz a vajat felolvasztjuk ezen a darált diót átpirítjuk, majd felöntjük habtejszínnel.
Ezzel a mártással végig folyatjuk a palacsintát és tálalható is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

