Diómártásos-vaníliás palacsinta recept

Hozzávalók:
Palacsinta:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál só
- 5 dl szódavíz
- 3 dl tej
- 40 dkg liszt
Krém:
- 8 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- ízlés szerint darabolt gyümölcs
- 5 ek cukor
Mártás:
- 1 ek vaj
- 15 dkg dió
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és egyesével kisütjük.
6 dl tejet felforralunk a cukorral, a maradék tejben elkeverjük a pudingport. Amikor forr a tej levesszük a tűzről és hozzákeverjük a pudingos tejet és beletesszük a feldarabolt gyümölcsöt (barack). Amikor a puding kihűlt megtöltjük vele a palacsintákat és feltekerjük.
A diómártáshoz a vajat felolvasztjuk ezen a darált diót átpirítjuk, majd felöntjük habtejszínnel.
Ezzel a mártással végig folyatjuk a palacsintát és tálalható is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »