Csúsztatott palacsinta recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- csipet só
A töltéshez:
- ízesített dió és baracklekvár
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, A sárgákat kikeverjük a porcukorral, vajjal, sóval. Hozzáadjuk a lisztet és apránként a tejet.
Végezetül óvatosan a fehérjét is adagoljuk. Kapunk egy sűrű, habos masszát.
Elkezdjük sütni a palacsintákat úgy, hogy csak az egyik felét sütjük meg. Tányérra tesszük a sült oldalával lefelé.
Megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval. És így tovább. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a tetejére és megszórjuk dióval.
8-10 db lesz belőle
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »