Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis palacsinta eperhabbal recept

Csokis palacsinta eperhabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1,5 szódavíz
    • csipet só
    • 3 evőkanál olaj
    • 10 dkg reszelt étcsokoládé

    A sütéshez:

    • olaj

    A töltelékhez:

    • 1 tasak habtejszínpor tejszínes vagy (2,5 dl habtejszín, 1 cs habfixáló)
    • 1,5 dl hideg tej
    • 20 dkg eper
    • 3 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk, az olajat is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.

    Az eper felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét négybe vágjuk.

    A habport a hideg tejjel kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a pürésített epret és tovább verjük. A darabos epret hozzákeverjük.

    Forró serpenyőben a palacsintákat kisütjük, az epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük, olvasztott csokival lecsurgatjuk.

    A palacsintákat egy 26 cm átmérőjű teflon serpenyőben sütöttem ki, a serpenyő alját egy pici olajjal kentem ki. Így 5 darab hatalmas nagy palacsintám lett, amelyeket egyenként megtöltöttem és négybe hajtottam.

    Különlegesen, nagyon finom extra palacsinta. Próbáljátok ki!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá