Csokis palacsinta eperhabbal recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1,5 szódavíz
- csipet só
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
A sütéshez:
- olaj
A töltelékhez:
- 1 tasak habtejszínpor tejszínes vagy (2,5 dl habtejszín, 1 cs habfixáló)
- 1,5 dl hideg tej
- 20 dkg eper
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk, az olajat is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
Az eper felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét négybe vágjuk.
A habport a hideg tejjel kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a pürésített epret és tovább verjük. A darabos epret hozzákeverjük.
Forró serpenyőben a palacsintákat kisütjük, az epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük, olvasztott csokival lecsurgatjuk.
A palacsintákat egy 26 cm átmérőjű teflon serpenyőben sütöttem ki, a serpenyő alját egy pici olajjal kentem ki. Így 5 darab hatalmas nagy palacsintám lett, amelyeket egyenként megtöltöttem és négybe hajtottam.
Különlegesen, nagyon finom extra palacsinta. Próbáljátok ki!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »