Csokis palacsinta eperhabbal recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1,5 szódavíz
- csipet só
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
A sütéshez:
- olaj
A töltelékhez:
- 1 tasak habtejszínpor tejszínes vagy (2,5 dl habtejszín, 1 cs habfixáló)
- 1,5 dl hideg tej
- 20 dkg eper
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk, az olajat is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
Az eper felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét négybe vágjuk.
A habport a hideg tejjel kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a pürésített epret és tovább verjük. A darabos epret hozzákeverjük.
Forró serpenyőben a palacsintákat kisütjük, az epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük, olvasztott csokival lecsurgatjuk.
A palacsintákat egy 26 cm átmérőjű teflon serpenyőben sütöttem ki, a serpenyő alját egy pici olajjal kentem ki. Így 5 darab hatalmas nagy palacsintám lett, amelyeket egyenként megtöltöttem és négybe hajtottam.
Különlegesen, nagyon finom extra palacsinta. Próbáljátok ki!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »