Csokis palacsinta eperhabbal recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1,5 szódavíz
- csipet só
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg reszelt étcsokoládé
A sütéshez:
- olaj
A töltelékhez:
- 1 tasak habtejszínpor tejszínes vagy (2,5 dl habtejszín, 1 cs habfixáló)
- 1,5 dl hideg tej
- 20 dkg eper
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk, az olajat is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
Az eper felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét négybe vágjuk.
A habport a hideg tejjel kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a pürésített epret és tovább verjük. A darabos epret hozzákeverjük.
Forró serpenyőben a palacsintákat kisütjük, az epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük, olvasztott csokival lecsurgatjuk.
A palacsintákat egy 26 cm átmérőjű teflon serpenyőben sütöttem ki, a serpenyő alját egy pici olajjal kentem ki. Így 5 darab hatalmas nagy palacsintám lett, amelyeket egyenként megtöltöttem és négybe hajtottam.
Különlegesen, nagyon finom extra palacsinta. Próbáljátok ki!