Hozzávalók:
A tésztához:
A sütéshez:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk, az olajat is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.
Az eper felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét négybe vágjuk.
A habport a hideg tejjel kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a pürésített epret és tovább verjük. A darabos epret hozzákeverjük.
Forró serpenyőben a palacsintákat kisütjük, az epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük, olvasztott csokival lecsurgatjuk.
A palacsintákat egy 26 cm átmérőjű teflon serpenyőben sütöttem ki, a serpenyő alját egy pici olajjal kentem ki. Így 5 darab hatalmas nagy palacsintám lett, amelyeket egyenként megtöltöttem és négybe hajtottam.
Különlegesen, nagyon finom extra palacsinta. Próbáljátok ki!