Csokis palacsinta eperhabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis palacsinta eperhabbal

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1,5 szódavíz
  • csipet só
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé

A sütéshez:

  • olaj

A töltelékhez:

  • 1 tasak habtejszínpor tejszínes vagy (2,5 dl habtejszín, 1 cs habfixáló)
  • 1,5 dl hideg tej
  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel simára keverjük, majd a szódát is beleöntjük, megsózzuk, az olajat is belekeverjük, végül a reszelt csokit is hozzáadjuk. 15 percig pihentetjük.

Az eper felét botmixerrel pürésítjük, a másik felét négybe vágjuk.

A habport a hideg tejjel kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a pürésített epret és tovább verjük. A darabos epret hozzákeverjük.

Forró serpenyőben a palacsintákat kisütjük, az epres habbal megtöltjük, tálaláskor porcukorral meghintjük, olvasztott csokival lecsurgatjuk.

A palacsintákat egy 26 cm átmérőjű teflon serpenyőben sütöttem ki, a serpenyő alját egy pici olajjal kentem ki. Így 5 darab hatalmas nagy palacsintám lett, amelyeket egyenként megtöltöttem és négybe hajtottam.

Különlegesen, nagyon finom extra palacsinta. Próbáljátok ki!