Csodapalacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl szénsavas ásványvíz
- 6 dl tej
- 2 csipet só
- 2 tk olaj a tésztába + a sütéshez
Továbbá:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 1 cs csokoládé ízű pudingpor
- 1,5 cs puncs pudingpor
- 2 üveg magozott meggybefőtt
- 1 főzet kávé (4 személyre)
- 1 rumaroma
- 7 evőkanál cukor
- 1 liter tej
- fahéj
- cukrozott kakaópor
- 1 cs cukrozott babapiskóta
Elkészítése:
Palacsinta:
A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük.
Hozzáadjuk az ásványvizet és az olajat, átkeverjük, majd kisütjük. Sütéskor tegyünk egy csepp olajat a palacsintasütőbe, hogy biztosan ne ragadjon le.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával.
Összeállítás:
A babapiskótákat megmártogatjuk a rumos kávéban (ne áztassuk el!). Kirakjuk a forma alját hézagmentesen.
Megfőzzük a vaníliás pudingot: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a piskótára öntjük.
A meleg palacsintákat megtöltjük kakaóporral, összetekerjük.
Fölhajtjuk csiga formában, majd a puding tetejére helyezzük, kívülről haladva befelé.
Megfőzzük a csoki pudingot is: a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, majd felfőzzük. Még forrón a palacsintákra öntjük.
A meggyet lecsöpögtetjük (levét félretesszük). A lecsöpögtetett meggyet a csokis puding tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.
A puncs pudingot felfőzzük 7,5 dl meggylében (ha nincs annyi, pótoljuk ki vízzel) 1,5 evőkanál cukorral és a meggyre öntjük.
Hűtőben 1 éjszakát állni hagyjuk, másnap könnyen szeletelhető!