Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás rakott palacsinta recept

Burgonyás rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A palacsinta hozzávalói:

    • 35 dkg főtt áttört burgonya
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 3 dlszóda víz
    • fél dl étolaj

    Töltelék

    • 3 dl tejföl
    • 20 dkg sonka kockára vágva
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A palacsinta hozzávalóit a burgonya kivételével csomómentesre kikeverem, majd hozzáadom az áttört burgonyát is. A tészta egy kicsit sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Kisütöm a palacsintákat, majd elkészítem a tölteléket.

    A sonkát kockákra vágom és egy kicsit átsütöm. Egy hőálló tálat vékonyan kikenek olajjal, majd beleteszem az első palacsintát. Megkenem tejföllel és megszórom reszelt sajttal, majd ráteszem a második lapot. Ezt a lapot is tejfölözöm, viszont itt a reszelt sajt helyett sonkát szórok rá. Így folyatom addig, amíg el nem fogy a palacsinta. A legfelső lapra tejfölt és reszelt sajtot teszek.

    200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm. Önálló ételként is kiváló!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá