Burgonyás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt burgonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg finomliszt
- 1 mk só
- 4 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 0,5 cs sütőpor
A töltéshez:
- 3 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának).
A tojásokat a sóval felverjük, hozzákeverjük a burgonyát, közben adagoljuk hozzá a tejet, szódát. Utoljára keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne, akkor hígítsuk tejjel vagy szódával.
A palacsintákat egyenként kisütjük. A serpenyőt olajjal kenjük le!
A kisült palacsintákat tejföllel lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A burgonyás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

