Burgonyás palacsinta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt burgonya
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 1 mk só
- 4 dl tej
- 2 dl szódavíz
- 0,5 cs sütőpor
A töltéshez:
- 3 dl tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük és teljesen kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni a tiszta súlyának).
A tojásokat a sóval felverjük, hozzákeverjük a burgonyát, közben adagoljuk hozzá a tejet, szódát. Utoljára keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ha túl sűrű lenne, akkor hígítsuk tejjel vagy szódával.
A palacsintákat egyenként kisütjük. A serpenyőt olajjal kenjük le!
A kisült palacsintákat tejföllel lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
A burgonyás palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »