Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás latkesz (zsidó palacsinta) recept

Burgonyás latkesz (zsidó palacsinta)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 nagyobb krumpli
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 kiskanál só
    • bors ízlés szerint
    • tehető még hozzá apróra vágott snidling, újhagyma és petrezselyemzöld is
    • olíva vagy napraforgóolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A burgonyát lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd összekeverjük a lereszelt hagymával, a liszttel, a lazán felvert tojással, az őrölt borssal és kevés petrezselyemzölddel és apróra vágott snidlinggel (a zöldfűszerek akár el is hagyhatóak).

    Serpenyőben forrósítsunk fel az olajat és ha elég forró, kanállal tegyünk a masszából bele (érdemes egy kevéssel kipróbálni az olajat, mielőtt nekikezdenénk).

    A kanállal lapítsuk el a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok. Mindkét oldalán aranybarnára sütjük, majd papírtörlővel vagy szalvétával borított tányérra szedjük.

    Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat.

    Leginkább almaszósszal fogyasztják, de nagyon finom tejföllel, sajttal, joghurttal, lekvárral is. A lereszelt krumpli is keverhető sárgarépával, cukkinivel és más zöldséggel is.

    Tipp:

    A latkesz egy palacsinta jellegű Zsidó étel. Legjobban a tócsnira hasonlít. Mivel az olaj nagy szerepet játszik Hanuka ünnepén, ilyenkor sok olajban sült étel kerül az asztalra, köztük a krumplis, vagy almás palacsinta, és a fánk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá