Bögrés francia palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1/2-1 bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vaníliaaroma)
- vaj (a sütéshez)
Elkészítése:
Az 5 dkg vajat langyosra olvasztjuk. A palacsintatésztához a tojásokat a cukrokkal kissé habosra keverjük, majd a lisztet és a tejet felváltva hozzáadjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, végül hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A szokásos módon sütjük ki a palacsintákat, lehetőleg kisebb serpenyőben, mint amekkorában általában sütjük, így vastagabbak lesznek. Ha nem vajon szeretnénk sütni, olajjal is megtehetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »