Bögrés francia palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1/2-1 bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vaníliaaroma)
- vaj (a sütéshez)
Elkészítése:
Az 5 dkg vajat langyosra olvasztjuk. A palacsintatésztához a tojásokat a cukrokkal kissé habosra keverjük, majd a lisztet és a tejet felváltva hozzáadjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, végül hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A szokásos módon sütjük ki a palacsintákat, lehetőleg kisebb serpenyőben, mint amekkorában általában sütjük, így vastagabbak lesznek. Ha nem vajon szeretnénk sütni, olajjal is megtehetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »