Bögrés francia palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1/2-1 bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vaníliaaroma)
- vaj (a sütéshez)
Elkészítése:
Az 5 dkg vajat langyosra olvasztjuk. A palacsintatésztához a tojásokat a cukrokkal kissé habosra keverjük, majd a lisztet és a tejet felváltva hozzáadjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, végül hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A szokásos módon sütjük ki a palacsintákat, lehetőleg kisebb serpenyőben, mint amekkorában általában sütjük, így vastagabbak lesznek. Ha nem vajon szeretnénk sütni, olajjal is megtehetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









