Bögrés francia palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1/2-1 bögre porcukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vaníliaaroma)
- vaj (a sütéshez)
Elkészítése:
Az 5 dkg vajat langyosra olvasztjuk. A palacsintatésztához a tojásokat a cukrokkal kissé habosra keverjük, majd a lisztet és a tejet felváltva hozzáadjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, végül hozzákeverjük az olvasztott vajat is.
A szokásos módon sütjük ki a palacsintákat, lehetőleg kisebb serpenyőben, mint amekkorában általában sütjük, így vastagabbak lesznek. Ha nem vajon szeretnénk sütni, olajjal is megtehetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »