Bodzás palacsinta fahéjas vaníliaöntettel recept
Hozzávalók:
12-14 db palacsintához:
- 5-6 bodzavirág
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 30 dkg liszt
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mk őrölt fahéj
- csipet só
- 2 tk cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 ek olaj
Vaníliás-fahéjas öntet:
- 2 dl tejszín
- 4 dl tej
- 2 ek vaníliás pudingpor
- cukor (ízlés szerint)
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, a tejjel és a szénsavas ásványvízzel. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a tésztát. Végül adjuk hozzá a száráról lecsipkedett bodzavirágot, majd az olajat, és keverjük alaposan össze.
Ezután olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben süssük meg a palacsintákat. (Kicsit tovább kell sütni, mivel a virágtól vastagabb a tésztája.)
A pudingport keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd egy kevés tejjel keverjük simára.
A maradék tejet és a tejszínt keverjük össze ízlés szerint cukorral, majd tegyük fel forrni. Amikor már majdnem felforrt, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, még kissé besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, majd hűtsük langyosra.
Tálaláskor a bodzás palacsintát helyezzük tányérra, majd kanalazzuk rá a langyosra hűlt fahéjas-vaníliás öntetet, és úgy kínáljuk.