Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bodzás palacsinta fahéjas vaníliaöntettel recept

Bodzás palacsinta fahéjas vaníliaöntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    12-14 db palacsintához:

    • 5-6 bodzavirág
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 30 dkg liszt
    • 2 dl szénsavas ásványvíz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 mk őrölt fahéj
    • csipet só
    • 2 tk cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek olaj

    Vaníliás-fahéjas öntet:

    • 2 dl tejszín
    • 4 dl tej
    • 2 ek vaníliás pudingpor
    • cukor (ízlés szerint)
    • őrölt fahéj (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, a tejjel és a szénsavas ásványvízzel. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a tésztát. Végül adjuk hozzá a száráról lecsipkedett bodzavirágot, majd az olajat, és keverjük alaposan össze.

    Ezután olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben süssük meg a palacsintákat. (Kicsit tovább kell sütni, mivel a virágtól vastagabb a tésztája.)

    A pudingport keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd egy kevés tejjel keverjük simára.

    A maradék tejet és a tejszínt keverjük össze ízlés szerint cukorral, majd tegyük fel forrni. Amikor már majdnem felforrt, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, még kissé besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, majd hűtsük langyosra.

    Tálaláskor a bodzás palacsintát helyezzük tányérra, majd kanalazzuk rá a langyosra hűlt fahéjas-vaníliás öntetet, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá