Bodzás palacsinta fahéjas vaníliaöntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

12-14 db palacsintához:

  • 5-6 bodzavirág
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mk őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 tk cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek olaj

Vaníliás-fahéjas öntet:

  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 ek vaníliás pudingpor
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)

Elkészítése:

A tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, a tejjel és a szénsavas ásványvízzel. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a tésztát. Végül adjuk hozzá a száráról lecsipkedett bodzavirágot, majd az olajat, és keverjük alaposan össze.

Ezután olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben süssük meg a palacsintákat. (Kicsit tovább kell sütni, mivel a virágtól vastagabb a tésztája.)

A pudingport keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd egy kevés tejjel keverjük simára.

A maradék tejet és a tejszínt keverjük össze ízlés szerint cukorral, majd tegyük fel forrni. Amikor már majdnem felforrt, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, még kissé besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, majd hűtsük langyosra.

Tálaláskor a bodzás palacsintát helyezzük tányérra, majd kanalazzuk rá a langyosra hűlt fahéjas-vaníliás öntetet, és úgy kínáljuk.