Bodzás palacsinta recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg cukor
- 45 dkg finomliszt
- 3-4 dl tej
- 2 nagyobb bodzavirág
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és tejjel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűsségét egyénileg határozzuk meg.
A bodzavirágokat lemossuk és kisebb darabokra tépjük, megszárítjuk.
A palacsintasütőt felhevítjük, majd egy merőkanál tésztát öntünk bele és eloszlatjuk benne. Ezután néhány bodzavirágot teszünk a tésztára és óvatosan villával belenyomkodjuk. Mikor a tészta széle kezd elválni a serpenyő szélétől megfordítjuk a palacsintát és a másik oldalát is megsütjük.
A porcukrot a fahéjjal összekeverjük és a ezzel töltjük meg a palacsintákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









