Barackos, kakaós palacsinta recept

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- szénsavas ásványvíz
- 1 üveg barack befőtt
- kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat 15 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Ezeket összedolgozzuk és ásványvízzel lazítjuk a tésztát. A palacsinta tészta sűrűségét egyénileg határozzuk meg.
Bevonatos serpenyőben elkezdjük egyenként kisütni a palacsintákat. Az első kisült palacsintát tányérra helyezzük és a tetejére felszeletelt barackot helyezünk. Ezt megismételjük, ameddig van még barack.
Ezután a rétegezést kakaós cukorral folytatjuk. Ehhez 15 dkg cukrot ízlés szerinti mennyiségű kakaóporral elkeverünk.
A továbbiakban kisült palacsintákat ezzel szórjuk meg.
Az utolsó palacsinta tetejére nem teszünk semmilyen tölteléket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »