Amerikai palacsinta mézes kékáfonyával recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A kékáfonyát meglocsoljuk mézzel és összekeverjük ( a díszítéshez hagyhatunk ki pár szemet). Ezután összekeverjük a hozzávalókat: a tejet, a 2 tojást és az egy darab tojássárgáját, az olvasztott vajat, a mézet, porcukrot, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
Hűtőben pihentetjük legalább másfél órát, végül habbá verjük a tojásfehérjét és a mézes áfonyával együtt beleforgatjuk a tésztába. Üres, forró serpenyőben kis lángon aranybarnára sütjük a palacsintát.
Feltornyozva, mézzel meglocsolva és áfonyával díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

