Amerikai palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 tk só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tk cukor
- 4 dl tej
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Egy magas tálban a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a vajat és a felvert tojást összekeverjük.
A kész tésztát merőkanállal öntsük a forró, kivajazott palacsinta sütőbe. A palacsinta átmérője kb 10 cm legyen. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben.
Süssük mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára. Hagyományosan tálalhatjuk csokoládé öntettel, juharsziruppal, de mézzel és lekvárral is nagyon finom, a tetejére pedig vajat is tehetünk.
Tipp:
Én a tészta felét simán, a másik felét fahéjasan szoktam sütni.
Ha fahéjasat szeretnénk, adjunk hozzá 1 teáskanál fahéjat.
A amerikai palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »