Amerikai palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 tk só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tk cukor
- 4 dl tej
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Egy magas tálban a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a vajat és a felvert tojást összekeverjük.
A kész tésztát merőkanállal öntsük a forró, kivajazott palacsinta sütőbe. A palacsinta átmérője kb 10 cm legyen. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben.
Süssük mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára. Hagyományosan tálalhatjuk csokoládé öntettel, juharsziruppal, de mézzel és lekvárral is nagyon finom, a tetejére pedig vajat is tehetünk.
Tipp:
Én a tészta felét simán, a másik felét fahéjasan szoktam sütni.
Ha fahéjasat szeretnénk, adjunk hozzá 1 teáskanál fahéjat.
A amerikai palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »