Amerikai palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 tk só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tk cukor
- 4 dl tej
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
Egy magas tálban a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a vajat és a felvert tojást összekeverjük.
A kész tésztát merőkanállal öntsük a forró, kivajazott palacsinta sütőbe. A palacsinta átmérője kb 10 cm legyen. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben.
Süssük mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára. Hagyományosan tálalhatjuk csokoládé öntettel, juharsziruppal, de mézzel és lekvárral is nagyon finom, a tetejére pedig vajat is tehetünk.
Tipp:
Én a tészta felét simán, a másik felét fahéjasan szoktam sütni.
Ha fahéjasat szeretnénk, adjunk hozzá 1 teáskanál fahéjat.
A amerikai palacsinta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »