Almás palacsinta diós töltelékkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 3 dl tej
- szódavíz
- 1 kanál cukor
- kevés só
- 50 dkg reszelt alma
- 1 mk fahéj
A sütéshez:
- olaj
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal,1 kanálka porcukorral,teszünk bele 25 dkg lisztet,jól eldolgozzuk és föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel vagy éppen keverve,hogy se híg,se sűrű ne legyen.
Jól összekeverjük,hozzáadjuk az olajat is ettől lesz gyenge a tésztája. A meghámozott almát lereszeljük,kevés fahéjas cukorral megszórjuk,majd a levét kifacsarjuk és a palacsintatésztához keverjük.
Ha sűrű lenne,akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá.
A palacsintákat kisütjük,elég vastag tésztája lesz.
Nagyon finom. Porcukorral elkevert dióval töltöttem, de tölthető mással is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »