Almás palacsinta diós töltelékkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A palacsintatésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 3 dl tej
- szódavíz
- 1 kanál cukor
- kevés só
- 50 dkg reszelt alma
- 1 mk fahéj
A sütéshez:
- olaj
A töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Egy dl tejet elkeverünk a tojásokkal,1 kanálka porcukorral,teszünk bele 25 dkg lisztet,jól eldolgozzuk és föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel vagy éppen keverve,hogy se híg,se sűrű ne legyen.
Jól összekeverjük,hozzáadjuk az olajat is ettől lesz gyenge a tésztája. A meghámozott almát lereszeljük,kevés fahéjas cukorral megszórjuk,majd a levét kifacsarjuk és a palacsintatésztához keverjük.
Ha sűrű lenne,akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá.
A palacsintákat kisütjük,elég vastag tésztája lesz.
Nagyon finom. Porcukorral elkevert dióval töltöttem, de tölthető mással is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »