Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás latkesz recept

Almás latkesz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb alma meghámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve
    • 2 jól felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • 1,5 csésze liszt (1 csésze 250 ml)
    • 1 csésze narancslé vagy tej vagy joghurt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só
    • 1-2 evőkanál cukor
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Jól verjük fel a tojásokat, majd keverjük el narancslével, tejjel, vagy joghurttal. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket és az előzőleg kinyomkodott almát.

    Serpenyőben forrósítsunk fel az olajat és ha elég forró, kanállal tegyünk a keverékből bele (érdemes egy csipettel kipróbálni az olajat, mielőtt nekikezdenénk). A kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok.

    Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat.

    Tálalhatjuk porcukorral, fahájas porcukorral, bármilyen lekvárral de csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.

    Tipp:

    A latkesz a zsidó ünnep, a Hanuka jellegzetes étele. A bő, forró olajban kisütött krumplis, vagy almás palacsinták amik a mi tócsninkra hasonlítanak leginkább ilyenkor elengedhetetlen kellékei az ünneplésnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá