Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás palacsinta recept

Áfonyás palacsinta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • fél liter szódavíz vagy ásványvíz
    • 3 dl tej
    • csipet só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél dl langyos étolaj

    Töltelék:

    • áfonya szemek
    • áfonyalekvár

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem a langyos étolajat is belekeverem. A tésztából egy merőkanálnyit külön veszek és cékla lével megszínezem.
    A palacsintatésztát a forró palacsintasütőbe teszem, mivel olaj van a tésztájába a sütőt nem kell olajozni. Kiskanállal pettyeket teszek a tésztára. Átfordítom és mindkét oldalát megsütöm. Amikor a palacsinták kisültek áfonyalekvárral megkentem és feltekertem.
    Áfonya szemekkel és citromfűvel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá