Áfonyás palacsinta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- fél liter szódavíz vagy ásványvíz
- 3 dl tej
- csipet só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl langyos étolaj
Töltelék:
- áfonya szemek
- áfonyalekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem a langyos étolajat is belekeverem. A tésztából egy merőkanálnyit külön veszek és cékla lével megszínezem.
A palacsintatésztát a forró palacsintasütőbe teszem, mivel olaj van a tésztájába a sütőt nem kell olajozni. Kiskanállal pettyeket teszek a tésztára. Átfordítom és mindkét oldalát megsütöm. Amikor a palacsinták kisültek áfonyalekvárral megkentem és feltekertem.
Áfonya szemekkel és citromfűvel tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »