Áfonyás palacsinta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- fél liter szódavíz vagy ásványvíz
- 3 dl tej
- csipet só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl langyos étolaj
Töltelék:
- áfonya szemek
- áfonyalekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem a langyos étolajat is belekeverem. A tésztából egy merőkanálnyit külön veszek és cékla lével megszínezem.
A palacsintatésztát a forró palacsintasütőbe teszem, mivel olaj van a tésztájába a sütőt nem kell olajozni. Kiskanállal pettyeket teszek a tésztára. Átfordítom és mindkét oldalát megsütöm. Amikor a palacsinták kisültek áfonyalekvárral megkentem és feltekertem.
Áfonya szemekkel és citromfűvel tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »