Áfonyás palacsinta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- fél liter szódavíz vagy ásványvíz
- 3 dl tej
- csipet só
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél dl langyos étolaj
Töltelék:
- áfonya szemek
- áfonyalekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem a langyos étolajat is belekeverem. A tésztából egy merőkanálnyit külön veszek és cékla lével megszínezem.
A palacsintatésztát a forró palacsintasütőbe teszem, mivel olaj van a tésztájába a sütőt nem kell olajozni. Kiskanállal pettyeket teszek a tésztára. Átfordítom és mindkét oldalát megsütöm. Amikor a palacsinták kisültek áfonyalekvárral megkentem és feltekertem.
Áfonya szemekkel és citromfűvel tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.