Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Japán linzer recept

Japán linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál tej
    • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor (a tészta 1/3 részébe)
    • 20 dkg dió (darált)
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg lekvár (barack)
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (a tetejére)

    Elkészítése:

    A lisztet, a margarint, a cukrot, sütőport, tojásfehérjét a robotgép táljába öntjük és a dagasztókar segítségével összedolgozzuk a tésztát a kevés tejjel. Három részre osszuk a tésztát és az egyikbe keverjük a kakaóport, majd hűtőbe tesszük 1 órára a tésztákat.

    A diót a kristálycukorral összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A tésztákat kinyújtjuk kb 23*28 cm-es téglalappá és egy kikent tepsibe helyezzük az első lapot, majd villával megszurkáljuk és megkenjük a lekvárral. Megszórjuk a cukros dióval és a barna lapot fektetjük rá. Szintén megszurkáljuk, majd megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd a harmadik világos lappal fedjük.

    Megszurkáljuk és a sütőbe tesszük. 180 fokon 25 percig sütjük, szép aranysárgára. A sütemény kihűlése után a tojássárgákat gőz felett a cukorral habosra felverjük és a tésztára kenjük.

    Hagyjuk megszáradni, majd másnap szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá