Görög bifsztek recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg darált marhafelsál
- 4 dkg rizs
- 1 nagy fej reszelt vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 evőkanál olaj
- 1 gerezd tört fokhagyma
- 1 kis doboz paradicsompüré
- só
- őrölt bors
- csipetnyi cukor
- rozmaring
Elkészítés:
A húst összegyúrjuk a félig megfőtt rizzsel, a hagyma felével, az összezúzott fokhagymával, a tojássárgájával, sóval meg borssal. Négy lapos szeletet formálunk belőle, az olajban megsütjük, majd kiszedjük, és forró tálra tesszük. A visszamaradt olajban a maradék hagymareszeléket megpirítjuk, a paradicsompürét beletesszük, kétszer annyi vízzel felengedjük, és sóval, borssal, egy csipet cukorral meg rozmaringgal fűszerezzük. A mártást összeforraljuk, a hússzeletekre öntjük, és rizzsel körítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.