Görög bifsztek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marhafelsál
  • 4 dkg rizs
  • 1 nagy fej reszelt vöröshagyma
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd tört fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • őrölt bors
  • csipetnyi cukor
  • rozmaring

Elkészítés:
A húst összegyúrjuk a félig megfőtt rizzsel, a hagyma felével, az összezúzott fokhagymával, a tojássárgájával, sóval meg borssal. Négy lapos szeletet formálunk belőle, az olajban megsütjük, majd kiszedjük, és forró tálra tesszük. A visszamaradt olajban a maradék hagymareszeléket megpirítjuk, a paradicsompürét beletesszük, kétszer annyi vízzel felengedjük, és sóval, borssal, egy csipet cukorral meg rozmaringgal fűszerezzük. A mártást összeforraljuk, a hússzeletekre öntjük, és rizzsel körítjük.