Zserbó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 30 dkg zsír
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 1 üveg házi sárgabaracklekvár (70-80 dkg)
- 40 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek rum
Tetejére:
- 8 ek kakaó
- 8 ek cukor
- 10 dkg vaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel.
A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, kis gombócokat formálunk belőlük, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Töltelék készítése:
A dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összekeverjük, és 3 részre osztjuk.
Összeállítás:
Egy tésztagolyót tepsi méretűre (38 x 30 cm) nyújtunk, majd egy kizsírozott tepsibe fektetjük.
Megkenjük egy adag lekvárral, meghintjük egy adag cukros dióval, meglocsoljuk 1 ek rummal. Ugyanígy folytatjuk még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió, rum).
A negyedik tésztalappal befedjük, villával több helyen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, egy tálcára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Csokimáz készítése:
A vízzel simára keverjük a cukrot a kakaóval, és sűrűre főzzük. A végén elkeverjük benne a vajat, és amikor langyosra hűlt, a sütire simítjuk.
Pár órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed a csokimáz, ezután felszeleteljük.
A zserbó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 46 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »