Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 30 dkg zsír
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csipet só

    Töltelékhez:

    • 1 üveg házi sárgabaracklekvár (70-80 dkg)
    • 40 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 3 ek rum

    Tetejére:

    • 8 ek kakaó
    • 8 ek cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel.

    A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.

    4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, kis gombócokat formálunk belőlük, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

    Töltelék készítése:

    A dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összekeverjük, és 3 részre osztjuk.

    Összeállítás:

    Egy tésztagolyót tepsi méretűre (38 x 30 cm) nyújtunk, majd egy kizsírozott tepsibe fektetjük.
    Megkenjük egy adag lekvárral, meghintjük egy adag cukros dióval, meglocsoljuk 1 ek rummal. Ugyanígy folytatjuk még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió, rum).

    A negyedik tésztalappal befedjük, villával több helyen megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, egy tálcára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Csokimáz készítése:

    A vízzel simára keverjük a cukrot a kakaóval, és sűrűre főzzük. A végén elkeverjük benne a vajat, és amikor langyosra hűlt, a sütire simítjuk.

    Pár órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed a csokimáz, ezután felszeleteljük.

    A zserbó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 413 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 46 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá