Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel.
A lisztben elkeverjük a csipet sót, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk.
4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, kis gombócokat formálunk belőlük, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összekeverjük, és 3 részre osztjuk.
Egy tésztagolyót tepsi méretűre (38 x 30 cm) nyújtunk, majd egy kizsírozott tepsibe fektetjük.
Megkenjük egy adag lekvárral, meghintjük egy adag cukros dióval, meglocsoljuk 1 ek rummal. Ugyanígy folytatjuk még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió, rum).
A negyedik tésztalappal befedjük, villával több helyen megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, egy tálcára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A vízzel simára keverjük a cukrot a kakaóval, és sűrűre főzzük. A végén elkeverjük benne a vajat, és amikor langyosra hűlt, a sütire simítjuk.
Pár órára hideg helyre tesszük, amíg megdermed a csokimáz, ezután felszeleteljük.