Zserbó recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 200 g vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g tejföl
- 100 g porcukor
- 25 g friss élesztő
- egy csipet só
- citromhéj
Töltelékhez:
- 500 g baracklekvár
- 400 g őrölt dió
- 200 g cukor
Díszítés:
- 100 g tej csokoládé
- 1 ek tejszín
- 1 tk vaj
Elkészítése:
Keverjük össze az élesztőt a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz, majd adjuk hozzá a vajjal elkevert két tojást. Keverjük hozzá a tejfölt, a lisztet és a citrom lereszelt héját. Hagyjuk állni negyven percet, míg megkel, majd osszuk négy részre a tésztát. Nyújtsuk ki a négy lapot, kb. fél centis vastagságúra, majd kenjük meg a krémmel.
Keverjük el a diót a vaníliás cukorral, majd osszuk három egyenlő részre. Ezzel szórjuk meg a lapokat, és rétegezzük egymásra őket. Rétegezéskor mindig kenjünk egy adag lekvárt is a lapok közé. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon kb. harminc percig süssük, majd kenjük meg a tetejét a tejszínnel, vajjal felolvasztott csokival.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »