Zalai fodros mákos-diós rétes recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 1/2 dl étolaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- cukrozott mák ízlés szerint
- cukrozott dió ízlés szerint
- 15 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
A liszttel összekeverjük a csipet sót, a porcukrot, az étolajat, a felfuttatott élesztőt és a tojás sárgákat.
Majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet és bedagasztjuk a tésztát.
Ezután 6 cipót formázunk, egyenként téglalap formára kinyújtjuk, lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a kívánt töltelékkel és feltekerjük.
Minden cipónál így járunk el.
2 db rudat összefonunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
40 percet kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










